Huismussen in de herfst: vijf interieurtips

De herfst is echt van start en dat betekent dat het ’s avonds weer vroeger donker wordt en dat de temperaturen flink kunnen dalen al. Tijd dus voor warme, gezellige avonden thuis voor de open haard. Wij geven je vijf tips om je interieur om te toveren voor knusse avonden op de bank.

De bank
We beginnen met een logische, deze heb je waarschijnlijk gewoon al staan. Maar voor extra knusheid tijdens koude avonden pimp je de bank op met lekkere gebreide kussens en dekens.

De open haard
Heb je een open haard? Mazzelaar. Niks zegt ultiem huismussen meer dan knus voor een knapperend vuurtje met een warme beker chocolademelk. Haal dus genoeg hout weer in huis en zorg dat je open haard wel even is schoongeveegd voordat hij weer aan het werk mag.

Over chocomelk gesproken
Thee, koffie, anijsmelk, warme chocomelk. Essentieel om jezelf lekker mee op te warmen als je net thuis komt van een barre fietstocht door de regen.

Kaarsen
Zet een grote schaal op je salontafel en vul die met allerlei verschillende vormen en grootte kaarsen. Dit geeft prachtig licht en ook nog is warmte. Nog mooier is als je wat herfstige tinten erin gooit: oranje, rood, geel en bruin.

Kerstlichtjes
Het is dan misschien nog eventjes geen kerst, maar de ultieme extra sfeermaker qua licht is toch wel om alvast een leuke slinger (zonder kleurtjes wel te verstaan) lichtjes op te hangen bijvoorbeeld langs je gordijnroede of achter de bank.